Ti mafini so bili med prvimi, ki sem jih kdaj koli
spekla. S časom sem recept še izpopolnila. Ali bolje rečeno:
povečala količino višenj in čokolade.
Za
16 mafinov potrebujemo:
230 g vloženih višenj
250g moke
2,5g čajne žličke pecilnega praška
3 jedilne žlice temnega kakava v prahu
130g jedilne čokolade (nastrgane in/ali v koščkih)
ščepec soli
120g sladkorja
125g stopljenega masla
2 jajci
¼ l mleka
Najprej
dobro odcedimo višnje ter narežemo ali naribamo čokolado. Pečico
segrejemo na 180 stopinj.
Zmešamo
moko, pecilni prašek, kakav, čokolado, sol in sladkor. V drugi
posodi zmešamo stopljeno maslo, jajci ter mleko. Mokrim sestavinam
primešamo suhe ter na rahlo vmešamo višnje.
Pečemo
30 minut.
Ta
recept me nikoli ne pusti na cedilu. Mafini so mehki in bogatega
čokoladnega okusa. Višnje pa poskrbijo za sočno presenečenje.
Naj
vam tekne!
Js sm jih tudi poskusila in so odlični! Višnje + čokolada mi je pa itak top kombinacija. Btw, super v mafine paše tudi čežana (če delaš npr. jabolčne s cimetom), jih naredi ekstra sočne. :) In ful mi je všeč, da pišeš tudi o knjigah! <3
OdgovoriIzbrišiMafine z čežano bom probala. Zdijo se ustrezni za hladne dni :D
Izbriši