Poišči buklo

četrtek, 14. november 2013

Paleo palačinke

Moj standardni zajtrk so umešana jajčka na tak ali drugačen način. A vsega se enkrat naveličamo in zahrepenimo po malo spremembe. Na youtubu sem večkrat naletela na paleo palačinke. Palačinke imam sicer rada, a traja celo večnost, da se jih speče, vmes ti jih pa drugi že polovico pojedo. Pa sem si rekla: „Pina, probaj tolo novo pogruntavščino.“ Tako so dobre, da jih bom delila z vami v upanju, da vem popestrijo kakšno hladno jutro.

Potrebujemo le eno banano ter eno jajce. Sama dodam še izdatno količino cimeta.

 
Ko vse zberemo na kup, se podamo na delo, oboroženi le z vilico. Banano zmečkamo, jajce žvrkljamo in oboje dobro zmešamo. Po želji dodamo tudi cimet. Ponev namastimo in segrejemo. Na tem mestu pridejo do izraza vaše želje. Lahko naredimo eno veliko palačinko ali več manjših. Sama imam raje več manjših, saj jih tako počasneje pojem. Ena velika jedilna žlica mase zadostuje za eno palačinkico. Na vsaki strani jih pečemo 2 minuti in zajtrk je nared. 
 

V majhno skledo si ponavadi dam malo grškega jogurta in mandljev, na krožnik pa narežem eno vrsto sadja. V hladnih mesecih je to jabolko.

Hitro in preprosto. Dober tek!
Kaj se znajde na vaših krožnikih za zajtrk?

4 komentarji:

  1. Te palačinke so zelooo dobre, jih tudi jaz pogosto prakticiram. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ooo te so pa meni tudi ful fine :) Pa še fajn so ti prišle, moje ponavadi šmorn nastanejo, ker se ne morem včakati in jih prehitro obrnem. So mi pa te še najbolj fine od vseh paleo palačink, ki sem jih preizkusila (sem probala tiste z mandlji, pa s kokosovo moko - je pa res ta je v teh več sestavin in če imaš zjutraj silo, niso glih dobra izbira).

    OdgovoriIzbriši
  3. Super ideja za hitro malico. Bom mogla preizkusit ali je tako dobro kot izgleda :)

    OdgovoriIzbriši