Poišči buklo

sobota, 7. januar 2017

Knjige in cilji 2017

Lani sem pozabila na knjižne zaobljube. Upam, da se jih bom letos malo bolj držala in da bo to vodilo v bolj raznoliko branje.

Seveda je tu Goodreads 2017 Reading Challenge, kjer sem v okence vpisala številko 35. Naj polovica pride iz moje knjižne omare ali elektronskega bralnika.

Tu so še drugi cilji, ki se nanašajo na branje:
  • dokončaj dve začeti seriji,
  • preberi eno kriminalko,
  • preberi pet neleposlovnih del,
  • preberi tri klasike, eno tujo, eno nemško ter eno slovensko,
  • preberi eno Shakespearjevo dramo,
  • dokončaj Vojno in mir,
  • končno preberi tretjo knjigo Igre prestolov Vihar mečev,
  • preberi eno zbirko kratkih zgodb,
  • preberi eno pesniško zbirko,
  • preberi en sodoben slovenski roman,
  • preberi knjigo, ki je bila v ožjem izboru za Bookerjevo nagrado,
  • preberi delo pisatelja Haruke Murakamija ali Ali smith.

Morda je tokrat točk preveč, ampak upam, da me bodo spodbudile k branju.

Imam še nekaj ciljev, ki se ne nanašajo posredno na knjige. Rada bi prečistila svojo knjižno omaro knjig, ki mi niso bile všeč ali sem popolnoma izgubila zanimanje zanje. V letu 2016 sem bolj premišljeno kupovala knjige, a bi rada to še izboljšala.

Svoj knjižni svet bi rada razširila izven štirih sten in se začela udeleževati knjižnih dogodkov v knjigarnah ter knjižnicah.

Nekaj mojih ciljev se nanaša tudi na ta blog. Potrudila se bom, da bo vsebina vedno sveža, a hkrati bom pustila prstom, da pišejo tudi o kaki drugi tematiki, ne le o knjigah. Zelo rada imam fotografijo, a fotografiranje predmetov mi ne gre dobro od rok. To bi rada izboljšala.

Zanima me, ali ste si tudi sami postavili cilje?

Če ste prebrali dober sodoben slovenski roman, ga prosim delite z menoj v komentarjih, daj sama ne vem, kje naj začnem. Hvala!

Mnogo dobrih knjig v letu 2017,
Pina

7 komentarjev:

  1. Zanimivi cilji. Tudi sama sem naredila nekaj podobnega na svojem blogu ;) Če imaš rada romantične zgodbe, poizkusi s slovensko pisateljico Lea Jerančič. Meni so njene knjige všeč in mi je trenutno najboljša slovenska pisateljica. Imam pa namen prebrati še Na tesnobi od Damjane Bakarič in avtorico B.L. Pride.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za namig :) Lea Jerančič ima izdano le eno knjig - Preko vseh meja? Knjig Na tesnobi sem pa tudi jaz že zasledila v knjižnici in me zelo zanima.

      Izbriši
    2. Ima več knjig. Lahko si pogledaš njeno stran na FBju (tam jih lahko tudi kupiš ali v Felixu). Mislim pa, da so tudi v knjižnicah (naši v NM so). Tudi na GRju so, najdeš jo pod Lea J. Prebrala sem njeno Vredna ljubezni (lahko si pogledaš na mojem blogu recenzijo). Je preprosta lahkotna sodobna NA romanca, ampak meni je bila všeč. Zato sem si kupila še Preko vseh meja in Smrtonosna obsedenost. Komaj čakam, da začnem ;) Bom poročala kakšni sta.

      Izbriši
    3. Mislim pa, da so tudi na Amazonu prevedene v ang.

      Izbriši
    4. Hvala. Ne vem, kako je meni na Goodgrads-u uspelo najti le eno knjigo :P

      Izbriši
  2. No, evo pa sem preko komentarja na mojem blogu izvedela še za tvojega :)

    Super, pridem po kakšen nasvet za knjigo - ko se konča izpitno obdobje, imam že dovolj naših pravniških knjig :D

    OdgovoriIzbriši