Poišči buklo

sreda, 25. januar 2017

5 brezplačnih ljubezenskih romanov iz Amazona

Amazon za Kindle aplikacijo ponuja mnogo brezplačnih knjig. Med njimi so priročniki, klasike, ljubezenski romani, kuharice... Vse mogoče torej. Lani sem prebrala 5 ljubezenskih romanov. Nekateri niso bili najboljši, drugi pa res super.

Knjige sem razporedila od po mojem mnenju najboljše do najslabše.

Če kliknete na naslov knjige, boste prišli na Amazonovo stran. Knjiga The Cowboy Inherits a Bride ni več brezplačna.

Ava Miles: Nora Roberts Land (Dare Valley #1) 2013
Bivši mož novinarke Meredith je za propadli zakon okrivil romane Nore Roberts, ki podajajo neresnično predstavo o ljubezni. Meredith se odloči, da bo poiskala pravega moškega, ki bi bil lahko glavni junak v Norinem romanu in o tem napisala članek. Pot jo zanese v svoj rodni kraj, kjer poizkuša ugotoviti, kje tiči vzrok za povečano število smrti študentov zaradi zlorabe mamil. V Dare ji sledi tudi raziskovalni novinar Tanner, ki ga je najel Meredithin bivši mož, da bi preprečil objavo članka.

Tak mora biti po mojem mnenju dober ljubezenski roman. Razburljiv, zabaven, napet, vroč in skrivnosten. Prebrala sem nekaj romanov Nore Roberts, a vseh referenc uporabljenih v romanu Ave Miles nisem prepoznala. Ta knjiga je super branje za vse ljubitelje tega žanra in tiste, ki so dobri poznavalci Nore Robrts


Misty M. Beller: The Lady and the Mountain Man (Mountain Dreams #1) 2014
Leah odkrije, da se želi zaročenec poročiti z njo le zaradi dediščine in jo po poroki čaka smrt. Zbere pogum in pobegne, ne vedoč, kam točno je namenjena. Po spletu okoliščin se znajde na osamljeni kmetiji v Montani, kjer prebije zimo in spozna trdo delo ter trmastega moškega, ki se bori s svojimi demoni. Leah tekom zgodbe postane odločna ženska, ki se bo borila za svojo svobodo.

Zgodovinski ljubezenski roman (dogajanje je postavljeno v leto 1874) je predvidljiv in za vsemi odločitvami stoji Bog. Glavna junakinja Leah ni tako zelo naivna, kot se sprva zdi. Med glavno junakinjo in prebivalci kmetije se razvije tesno prijateljstvo. Všeč mi je bilo, da je bila večina dogajanja postavljena v gore, v naravo ter prikaz življenja in dela na osamljeni kmetiji v Montani v 19. stoletju.


Tricia O'Malley: Wild Irish Heart (Mystic Cove #1) 2014
Keelin O'Brien odide na rodno Severno Irsko, kjer odkrije magijo, ki se pretaka po žilah njene rodbine. Na novo mora odkriti sebe in se morda predati ljubezni do postavnega soseda Flynna.

V zgodbi mi je bila najbolj všeč magična komponenta in dejstvo, da je dogajanje v večini postavljeno na Irsko. Zgodbo zaznamuje instantna ljubezen med glavno junakinjo in sosedom Flynnom. Keelina išče svojo identiteto v povezavi z magijo, ki se jih pretaka po žilah. Poleg svojih korenin odkriva tudi družino in prijatelje. Želela bi si, da bi zgodba večkrat dotaknila novo pridobljenih prijateljstev. Nekaterim dekletom se posvečajo nadaljevanja serije.


Cora Seton: The Cowboy Inherits a Bride (The Cowboys of Chance Creek 0.5) 2015
Sunshine pusti fant in tako izgubi še svojo službo. Teta Cecilija ji je v majhnem mestecu zapustila majhen prostor, v katerem Sunskine namerava odpreti restavracijo. A sonajemnik in sostanovalec Cole v drugem prostoru vodi strelišče. V oporoki je zapisano, da tisti, ki bo v pol leta imel več dobička, podeduje celotno stavbo.

Všeč mi je bila strast za hrano. Ljubezenska zgodba je zelo kratka in predvidljiva, a tudi zabavna in polna zanimivih karakterjev.


Pamela M. Kelley: Six Months in Montana (Montana Sweet Western Romance #1) 2013
Molly, ki dela kot upravnica hotela na Manhattnu. Njenemu prijatelju Christianu premine dedek. V oporoki je klavzula, da bo vnuk lahko dedoval le, če bo šest mesecev poročen z prijateljico iz otroških let Molly.

Po pravici povedano, sem večino zgodbe že pozabila ter jo pomešala z zgodbo The Cowboy Inherits a Bride. Karakterji so bili zelo enoplastni in so šli že kar malo na živce. Všeč so mi bili kuharski recepti in opis hrane, a bi bilo morda bolje, če bi avtorica napisala kuharsko knjigo. Ne priporočam. Lahko pa preizkusite kak recept, po avtoričinih besedah so namreč odlični.


Vse te knjige sem prebrala na poti, potovanju ali čakanju na prevoz, saj se zelo lahko berejo in ni potrebno biti vedno sto odstotno zbran in pozoren.

Katero brezplačno knjigo za Kindle aplikacijo bi mi priporočili?

Prijetno branje,
Pina

Ni komentarjev:

Objavite komentar