Poišči buklo

četrtek, 4. september 2014

Tortilje z pečeno zelenjavo in čičeriko

Lahko so kosilo ali malica, hladne ali tople. So okusne in zdrave. 
 




Za štiri tortilje potrebujemo: pol bučke, korenje in čebulo. Lahko uporabimo tudi drugo zelenjavo, kot na primer por, papriko, melancane. Potrebujemo tudi 100g kuhane čičerike, eno manjšo čebulo, česen, paradižnik ter tabascko. Manjkati ne smejo štiri tortilje, štiri rezine fete, olje, sol, poper in začimbe po okusu.







Najprej pečico segrejemo na 200°C. Zelenjavo narežemo na paličice in jih damo v posodo primerno za peko v pečici. Popramo, solimo ter poškropimo z oljem. V pečici pečemo 20-25min.

V ponvi segrejem malo olja. Čebulo in česen drobno narežemo ter damo v ponev, solimo. Ko čebula postekleni, dodamo čičeriko. Popramo, solimo. Lahko začinimo tudi s sladko papriko in drugimi začimbami. Paradižnik narežemo na kocke in dodamo v ponev. Po okusu dodamo tabascko. Na zmernem ognju kuhamo 10 min ali dlje.

Tortilje v vroči ponvi hitro popečemo na obeh straneh. Na sredino tortilje najprej zložimo pečeno zelenjavo, čez damo čičeriko in nato še feto. Tortiljo iz obeh strani proti sredini prepognemo in postrežemo.



Dober tek
Pina

Ni komentarjev:

Objavite komentar