Lahko
so kosilo ali malica, hladne ali tople. So okusne in zdrave.
Za štiri
tortilje potrebujemo: pol bučke, korenje in čebulo. Lahko uporabimo
tudi drugo zelenjavo, kot na primer por, papriko, melancane.
Potrebujemo tudi 100g kuhane čičerike, eno manjšo čebulo, česen,
paradižnik ter tabascko. Manjkati ne smejo štiri tortilje, štiri
rezine fete, olje, sol, poper in začimbe po okusu.
Najprej
pečico segrejemo na 200°C.
Zelenjavo narežemo na paličice in jih damo v posodo primerno za
peko v pečici. Popramo, solimo ter poškropimo z oljem. V pečici
pečemo 20-25min.
V ponvi
segrejem malo olja. Čebulo in česen drobno narežemo ter damo v
ponev, solimo. Ko čebula postekleni, dodamo čičeriko. Popramo,
solimo. Lahko začinimo tudi s sladko papriko in drugimi začimbami.
Paradižnik narežemo na kocke in dodamo v ponev. Po okusu dodamo
tabascko. Na zmernem ognju kuhamo 10 min ali dlje.
Tortilje v
vroči ponvi hitro popečemo na obeh straneh. Na sredino tortilje
najprej zložimo pečeno zelenjavo, čez damo čičeriko in nato še
feto. Tortiljo iz obeh strani proti sredini prepognemo in postrežemo.
Dober tek
Pina
Ni komentarjev:
Objavite komentar