Krompirja
pri nas doma ne jemo pogosto. Vsi pa imamo radi to prilogo, ki je v
veliki količini lahko tudi samostojna jed. Danes sem jo pripravilo
kot prilogo za štiri osebe.
Potrebujemo krompir za štiri priloge (jaz vzamem po dva srednje velika
krompirja na osebo). Potrebujemo še 165g fete, dve srednje veliki
rdeči čebuli, približno 25 razkoščičenih oliv, 65 ml sladke
smetane (tretjino lončka) ter olivno olje. Manjkati ne smejo
začimbe: sol, poper, posušen origano in sladka paprika v prahu.
Najprej
olupimo krompir in ga narežemo na kocke ter skuhamo v slani vodi. Ko
je krompir kuhan odcedimo vodo in ga prestavimo v velik pekač.
Pečico
segrejemo na 195ºC.
Čebulo
narežemo na tanke trakce, olive prepolovimo, feto narežemo na
majhne kocke. Vse potresemo po krompirju, solimo (previdno - slane so tako olive kot feta) in popramo, začinimo z origanom in
papriko ter poškropimo z oljem. Vse dobro premešamo.
V
pečici pečemo približno 20 min. Čebula naj ne bo več surova, feta pa naj
dobi malo rjavkastega robu.
Še
toplo serviramo. Tokrat sem krompir po grško postregla z mini
piščančjimi fileji, začinjenimi z baziliko ter kuhanim zelenim
fižolom.
Pa
dober tek
Pina
Ni komentarjev:
Objavite komentar