Poišči buklo

petek, 16. junij 2017

Trenutno berem #2

Zopet ne vem, kaj naj berem in preskakujem med knjigami.



Na poti in med odmori počasi berem majhno knjižico z zbranimi deli D. H. Lawrenca Il Duro. Način pisanja mi je zelo všeč. Definitivno bom posegla tudi po kakšnemu daljšemu delu.


S Pulitzerjem nagrajeno knjig Vsa ta nevidna svetloba (Anthony Doerr) sem si sposodila v knjižnici. Ko je knjiga izšla, so jo mnogi zelo hvalili, zato sem jo odprla tudi sama. Branje mi nekako ne steče in zgodba me ni pritegnila. Občutek imam, da jo moram prebrati. Če je ne preberem do konca meseca, ko moram knjigo vrniti v knjižnico, je verjetno ne bom nikoli. Ali ste to knjigo prebrali? S kakim komentarjem me prosim malo spodbudite k branju.


Ker mi prejšnja knjiga ni stekla in je letos minilo 20 let od izdaje prvega dela Harrija Potterja, sem začela brati še vedno nedotaknjeno (le ob nakupu prelistano) veliko ilustrirano izdajo Kamna modrosti. A pri branju v angleščini je manjkala nostalgija in zato sem raje iz police vzela svojo staro slovensko trdo izdajo, ki jo sedaj počasi in z užitkom berem.


Na moji nočni omarici je že od marca knjiga Tooth and Claw in kazalo je še vedno na strani 64.

Včeraj mi je stric prinesel trenutno zelo priljubljeno knjigo Margaret Atwood The Handmaid's Tale. Vse kar je novo, je seveda bolj zanimivo in ni dvakrat za reči, da je ne bom med vikendom začela brati.


Kaj pa ti trenutno bere?

Prijetno branje,
Pina

3 komentarji:

  1. Prav zavidam ti ilustrirano izdajo Harryja. Sama jo imam že nekaj časa nagledano, ampak se še nisem opogumila in jo kupila. Se že veselim objave, ko jo boš pokomentirala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ta knjiga je nekaj posebnega. Definitivno je ne moram okoli nositi v torbici, kot je drugače moja navada :P

      Izbriši
  2. Vsa ta nevidna svetloba in Deklina zgodba sta tudi na mojem TBRju. V naši knjižnici sta stalno izposojeni, zato pričakujem kar veliko od njih. Se pa veselim tvojih recenzij.

    http://knjigoljubka.blogspot.si/

    OdgovoriIzbriši