Poišči buklo

petek, 26. maj 2017

T. Ohba, T. Obata: Death note vol. 2: Confluence

Kje je meja med dobrim in zlim?


Avtor: Tsugumi Ohba
Ilustracije: Takeshi Obata
Naslov: Death note vol. 2: Confluence
Leto izdaje: 2003, 2011
Založba: Tokyopop
Št. strani: 197
ISBN: 978-3-86580-612-3
Žanr: manga, kriminalka

Sinopso in moje mnenje prvega dela si lahko preberete tu.

Lightu je detektiv L. vedno bolj za petami. Ali Light pri izmikanju detektivu postane preveč predrzen in začne delati napake? Oba imata enak cilj: zmago pravičnosti. A kaj je pravzaprav pravičnost?

Po koncu prvega volumna nisem vedela, kam bo zavila zgodba, da bo ostala napeta. A ustvarjalca s tem nista imela nobenega problema. Zgodba je še bolj napeta in bralca pusti v precepu. Ali Light ravna prav ali je dokončno postal morilec. Vsekakor je boj med njim in detektivom L. prešel na višjo stopnjo, kjer so tveganja večja in poteze moralno dvomljive.

Manga me je presenetila in med branjem sem se počutila razdvojeno. Mislim, da se od tega občutka ne bom ločila do konca serije. Prsti me res zelo srbijo, da napisala, kaj je presenetljivega se zgodi, a bi tistemu, ki želi prebrati to mango razkrila preveč.

Znotraj poglavji se perspektiva in pripovedovalec večkrat zamenjata, kar ustvari dinamiko in napetost. V tem volumnu se pojavi tudi nekaj novih oseb, ki bodo po mojem mnenju na tak ali drugačen način igrali pomembno vlogo v nadaljevanju.

Še vedno pa je bog smrti Ryuk smešen:
Zame so jabolka to, kar je za ljudi alkohol ali cigarete. Če dalj časa nobenega ne dobim, zapadem v abstinenčno krizo. (moj prevod)
Zelo me zanima, kako se bo zgodba odvila v nadaljevanju, kdo bo zmagal in za kakšno ceno. Še najbolj me pa zanima, na katero stran se bom postavila kot bralka.

Ali radi berete mange?

Prijetno branje,
Pina

4 komentarji:

  1. Z mangami sem se podrobneje srečala ravno pred parimi tedni. Seveda sem jih že prej poznala, a imela sem občutek, da niso zame. Tale pa se sliši zanimivo in jo bom definitivno dodala na svoj seznam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Me veseli :) Katero mango si pa brala? Jaz iščem še kako zanimivo.

      Izbriši
  2. Brala sem Vampire Knight od Matsuri Hino, Tomo Kimura. Sicer me je pritegnila, saj stripov že dolgo nisem brala. Ampak se mi zdi, da sem obdobje vampirjev že prerastla. Če pa je Twilight še kar ena izmed tvojih priljubljenih knjig pa kar poskusi, obstaja velika verjetnost, da ti bo všeč :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tudi jaz imam občutek, da sem vampirsko tematiko že obdelala :)

      Izbriši