Poišči buklo

ponedeljek, 21. oktober 2013

TAG: Life With Books

Trdno sem se odločila, da ta blog končno zaživi, kot se spodobi. V naslednjih nekaj objavah me boste lahko bolje spoznali. Danes bom prebila led z nekaj vprašanji. TAG Life With Books izvira iz YouTuba, a se bom na tem mestu vseeno spopadla z njim.


Že od nekdaj rad bereš?
Z knjigami sem obsedena odkar sem za rojstni dan v 4. razredu osnovne šole dobila prvo knjigo Harrya Potterja.

Katere knjige so te potegnile v svet knjig?
To so bile nedvomno prve tri knjige iz serije Harry Potter ter serija Baletni copatki Lorne Hill. 
 
V katerih življenjskih situacijah še posebej veliko oz. malo bereš?
Izpostaviti ne moram nobene situacije. 
 
Kaj ti pomaga, ko nisi pri volji za branje?
Ko nisem pri volji za branje, mi večinoma ne pomaga nič. Takrat ponavadi listam po knjigah, ki so si med seboj kar se da različne. Največkrat v mojih rokah ostane kakšna kuharska knjiga 
 
Kaj ti pomeni branje?
Branje mi predstavlja predvsem beg v druge prostore in svetove. Ko berem sem v tistem drugem svetu. Negativno stran občutijo predvsem tisti, ki želijo takrat komunicirati z manoj.

Ali obstaja kaj v svetu knjig kar bi spremenil?
Vedno znova me presenetijo cene knjig. Če so pa cene že tako visoke, bi vsaj kvaliteta prevoda lahko bila boljša. Predvsem pa bi bile lahko odpravljene slovnične napake, ki so jih nekatere knjige polne. 
 
Ali imaš vedno s seboj knjigo, ali jo ob posebnih priložnostih pustiš doma? Kako se počutiš, ko pustiš knjigo doma?
V osnovni šoli ter gimnaziji sem bila vedno tista z knjigo. Dan danes jo večkrat zamenja mp3 predvajalnik ali moj mali Nexus (kar v nekaterih situacijah še vedno ni najbolj družabno). Na daljših vožnjah ali če vem, da imam tekom dneva kakšno luknjo, je knjiga še vedno moj najboljši spremljevalec. 
 
Katere knjige te potolažijo oz. spravijo v dobro voljo?
Če se popolnoma potopim v zgodbo, me lahko v dobro voljo spravi vsaka knjiga. Še posebej veliko moč imajo knjige, ki sem jih še posebej rada prebirala. Ena takšnih je nedavno zopet najdena knjiga Chrisa Woodinga Viharno nebo.


Kakšni so pa vaši odgovori??
Pina

Ni komentarjev:

Objavite komentar