Poišči buklo

torek, 16. avgust 2016

Kitajska juha s piščancem in rezanci

Tudi poleti se najde kak deževen dan, ko nas juha prijetno pogreje. Čeprav ta juhica ni tradicionalna kitajska juha, je nadvse okusna.

Ponavadi uporabim jajčje rezance, a jih tokrat nisem imela pri roki. Zato sem posegla po soba rezancih, ki jih drugače rada uporabim pri hitrih jedeh. Če boste soba rezance pustili stati v juhi , bodo popili vso tekočino in ostali boste z slastnimi rezanci po kitajsko. 


Za 6 porcij potrebujemo:
360g čebule
pol glave česna
250g korenja
ca. 20g oz. za palec ingverja
200g pora
270g gob
200g piščančjega mesa
230g rezancev (tokrat sem uporabila soba rezance)
1 jedilno žlico olivno olje
1 jedilno žlico arašidovo olje
čili kosmiče ali svež čili
sojino omako
sol, poper
sladko papriko v prahu
mešanica petih kitajskih začimb
sezam za dekoracijo


V velikem loncu segrejemo kokosovo in arašidovo olje. V olju popražimo čebulo, ki smo jo prej narezali na pol kolobarje. Med praženjem dodamo eno jedilno žlico sojine omake.

Medtem ko se čebula praži na paličice narežemo korenje, na drobno sesekljamo česen, nastrgamo ingver ter na kolobarje narežemo por.

V ponev dodamo česen in ingver. Začinimo z eno čajno žlico paprike, eno čajno žlico petih kitajskih začimb, čilijem po okusu, solimo ter popramo.

Čebulo potisnemo ob rob ponve ter soljeno in poprano meso na hitro zapečemo na obeh straneh. Zalijemo z 1,2 l vode.

Juha na zmernem ognju kuhamo 10 min. Nato dodamo por, na rezine narezane gobe in korenje ter eno jedilno žlico sojine omake. Kuhano še 7 min. Nato dodamo rezance in kuhamo 3 min (oz. po navodilih na embalaži). Piščančje meso vzamemo iz juhe in ga natrgamo na koščke ter vrnemo v juho.

Juho postrežemo z malo sezama na vrhu.

Dober tek!

Pina

Ni komentarjev:

Objavite komentar