Poišči buklo

torek, 24. februar 2015

Nina Garcia: The One Hundred

Od male črne oblekice do copatov in popolne rdeče šminke. 100 kosov z katerimi bo vsaka ženska zablestela s stilom.

Avtor: Nina Garcia (ilustriral Ruben Toledo)
Naslov: The One Hundred: A Guide To The Pieces Every Stylish Woman Must Own.
Leto izdaje: 2008
Založba: Collins Living
Št. strani: 284
ISBN: 978-0-06-166461-8

 
Nekateri poznamo oddajo Project Runway in eno izmed sodnic Nino Garcio. V tej knjigi Nina z nami del 100 kosov, ki bi po njenem mnenju morali biti v omari vsake moderne ženske.

Avtorica skozi prijeten pogovorni slog podaja artike zložene po abecednem vrstnem redu. Knjiga se bere kot priročnik ali skupek idej in predlogov. Včasih kot pogovor z dobro prijateljico.

Vsekakor nikomur ni potrebno v omari imeti vseh navedenih stvari. Predlagane dražje znamke lahko zamenjamo z žepu bolj prijazno različico. A vseeno ne priporočam, da knjigo berete med razprodajami ali na prijetni kavici v svojem najljubšem trgovskem centru, saj obstaja verjetnost, da bo na koncu dneva vaša denarnica veliko lažja. Sama sem raje malo pobrskala po omari in se poslužila ideje ali dveh o kombiniranju kosov.

Nina nam opiše kratko zgodovino kakega kosa ali pa navede ikonske trenutke in osebe povezane z njim. Tisi, ki smo gledali Zajtrk pri Tiffaniyu, imamo v spominu Audrey Hepburn v mali črni oblekici. V knjigi tudi ne manjka nasvetov za najbolj primerno izbiro kosov. Pogosto lahko med branjem pobrskamo z googlom po širnem spletu in si tako ogledamo delo kakega dizajnerja ali ikonsko fotografijo znane igrale, ki jih kot primere navaja Nina.

Najbolj so mi v spominu ostala prekrasne barvne ilustracije – delo Rubena Toleda. Knjigo lahko preberemo od prve do zadnje strani. Lahko jo na slepo odpremo in preberemo le en del, jo le prelistamo. Lahko se pa tudi posvetimo ilustracijam in odmislimo tekst.

Mislim, da bom iz čistega veselja knjigo še kdaj vzela iz sestrine omare in jo prelistala, uživala v ilustracijah in si izposodila kak trik. Ne izključuje niti iskanja tistega v vseh pogledih popolnega krila ali bleščečih natikačev po vseh trgovinah v bližini.

Tako kot Nina sem tudi jaz mnenja, da je na koncu pomemben naš osebni slog in smo le preko njega edinstveni in nezamenljivi, ko se sprehajamo po ulici.

Pina

Ni komentarjev:

Objavite komentar