Poišči buklo

petek, 20. januar 2017

Filmi, ki sem jih videla v decembru 2016

Bolje pozno kot nikoli.

  1. Let pred božičem/The Flight Before Christmas (2015)
    Edini božični film te sezone. Film je prav lušten. Tiipičen za svoj žanr, je smešen, prijeten in po mojem mnenju prav dober. Pravzaprav sem ga videla dvakrat v treh dnevih.
  2. Nateg in pol/Gambit (2012)
    Prepričana sem, da sem skoraj cel film že enkrat ujela na televiziji, saj se mi je večina dogajanja zdela zalo poznana. Film mi definitivno ni bil všeč. Rada imam Colina Firtha, a ne v tem filmu. Svetla točka je žel že pokojni Alan Rickman.
  3. Materinski dan/Mother's day (2016)
    Zgodba več posameznikov, ki se bežno prepletajo in katerih skupna točka je materinski dan. Film je osredotočen na osebne odnose in lepo pokaže, kaj je vzrok, da so se liki izoblikovali v takšne, kot jih spoznamo. O vsebini pred ogledom skoraj ne potrebujete vedeti več. Zasedba sestoji iz samih zvenečih imen. Pri takih filmih sta vedno dve možnosti: zelo slab ali zelo dobe (no morda še nekje vmes). Sama nisem največji pristaš tovrstnega pripovedovanja zgodbe, a ta film je super. Je smešen (večkrat sem se na glas smejala), se te dotakne, zgodb ni preveč. Toplo priporočam. Sama sem ga videla v dveh zaporednih večerih in mi ni bilo dolgčas.
  4. Rouge one: Zgodba vojne zvezd/Rouge one: A Star Wars Story (2016)
    Epizoda VII je bil prvi film franšize, ki sem ga videla v celoti. Ker mi je bil všeč, sem šla tudi letos v kino, a nisem prav dobro vedela, kaj bom gledala. Tako sem dvorano zapustila zelo zmedena. Ni mi bilo jasno, kdo so ti ljudje, kaj počnejo ter ali niso te smrtonosne zvezde vendar že uničili. Po razlagi boljšega poznavalca franšize, sedaj razumem, kam spada ta zgodba. Bila mi je všeč. Res moram pogledati vse filme in seveda iti konec leta ponovno v kino.
  5. Ta črna komedije/parodija se spoprijema s tematiko Hrvaške med drugo svetovno vojno. O tej tematiki vem bore malo, zato mi je oči med gledanjem kar nekaj stvari objasnil. Film je resno-smešen, če poznaš zgodovino. Sama se nisem mogla otresti občutka, da nekaterih šal nisem dojela. Zanimiv film, ki verjetno ni za vsakogar.
  6. Sufražetke/Suffragette (2015)
    Zgodovinska drama naj predstavi del boja iz leta 1912 za volilno pravico žensk v Veliki Britaniji. Film mi je bil všeč, a imam občutek, da mi kljub svoji pomembni tematiki, ne bo ostal dolgo v spominu. Če želite videti film z Meryl Streep, jo boste komaj ogledali. Zgodba je pretresljiva in temelji na resničnih dogodkih. Vpogled v borbo, težave, nezaupanje in podcenjevanje preko katerih so morale ženske pred nami zelo cenim. Film je definitivno vreden ogleda. Na začetku odjavne špice so navedena države in leta, kdaj so ženske dobile volilno pravico. Seznam na žalost še ni dokončan.
  7. Dajmo, fantje/Stand Up Gusy (2012)
    Saved the worst for last. Na žalost. Zgodba o ostarelih roparjih z neporavnanimi računi, krvjo in kančkom žalostne osebne zgodbe. Filma sploh nisem želela pogledati do konca, a je oči rekel: „če sva začela, lahko pogledava“. Vam pa po mojem mnenju ni potrebno početi tega.


Kateri film, ki ste ga videli leta 2016, vam je najbolj ostal v spominu?

Mojih top filmov leta 2016 je:

S klikom na slovenski naslov filma, si lahko ogledate napovednik.

Pina

1 komentar: