Poišči buklo

petek, 15. januar 2016

Book Haul #7: Megalomanski reBuy

Tokrat je v košarici pristalo preprosto preveč knjig!


Prvi dve knjigi sta darilo moje sestre za rojstni dan. Prodajno upešnico Giulie Enders Darm mit Charm ali Čarobno črevesje že berem. The New York Times 36 Hours 125 Wochenenden in Europa (125 koncov tedna v Evropi) je zbirka člankov iz The New York Timsa zbranih v knjigi. To knjigo sem v različnih knjigarnah že večkrat prelistala, a je bila preprosto predrala, da bi jo kupila.

Vsakič izberem tudi eno kuharsko knjigo. Tokrat je bila to Ultimate Home Cooking znanega kuharskega mojstra Gordona Ramsaja. Zraven sem si izbrala še knjigo Playing With Fire.


Sledijo štiri neliterarna dela. Prva je komična avtobiografija Melisse Joane Hart, ki smo jo gledali v nanizanki Sabrine, the Teenage Witch ter Melissa & Joey, Melissa Explains It All. Nasvete o življenju, samorasti ter zvezah Matthewa Husseja lahko najdete na Youtubu. Tu pa je njegova prodajna uspešnica Get the Guy.


Tudi Jen Campbell je prisotna na Youtubu. Njenemu mnjenju o knjigah popolnoma zaupam. Knjigo Weird Things Customers Say in Bookshops (“Verkaufen Sie auch Bücher?” Kuriose Kundenfragen in Buchhandlungen) sem že prebrala. 1000 Places To See Before You Die bo ena redkih knjig, po kateri si bom delala zaznamke, zbirala ideje in označevala kraje ter sveti, ki sem jih že obiskala ali si tega želim.


O Neilu Gaimanu sem slišala že veliko dobrega, zato sem tokrat izbrala knjigi American Gods in Good Omens (soavtor Terry Pratchett). Talulla Rising je nadaljevanje v slovenščino prevedene knjge Poslednji volkodlak Glena Duncana, ki sem jo prebrala pred leti in mi je bila všeč. Sedaj bom zgodbo lahko končno nadaljevala.


V letu 2015 sem vzljubila knjige Brandona Sandersona. The Way Of Kings je prva knjiga serije The Stormlight Archive. Iz serije Georgina Kincaid mi je manjkala četrta knjiga Succubus Heat avtorice Richelle Mead. Knjigo Tooth and Claw Jo Walters je zelo hvalila Jean iz kanala Jean Bookishthoughts. Komaj čakam, da jo vzamem v roke. Pričakovanja niso ravno niska.


Izbrala sem prvenec Giovanne Fletcher Billy and Me. Kot najstnica sem zelo rada gledala animeje, sedaj bi se rada podala še med mange. Začela bom z Death note vol.1. Tekst je napisal Tsugumi Ohba, ilustriral Takashi Obata. Zadnja knjiga me je s svojo tematiko zelo pritegnila. Govorim o neleposlovnem delu Susan Cain Quiet: The Power of Introverts in a World That Can't Stop Talking. Mislim, da že naslov veliko pove.


Ostalo je le še nekaj glasbe in serij. CD-ji in nekateri filmi ter starejše sezone serij so na reBuy-u zelo poceni. Tako sem izbrala dve zgoščenki: Robbie Williams Reality Killed The Video Star (sedaj mi manjka le še njegov najnovejši album) ter Michale Buble Crazy Love. Prvima dvema sezonama The Big Bang Theory se je pridružila še tretja.


Letos poleti sva bili s sestro na Dunaju na koncertu Farbenspiel Stadion Turnee Helene Fischer, ki je stadionska različica turneje iz leta 2014. In prav za rabljeni avdio in video posnetek turneje iz leta 2014 sva se odločili.

Ker je bil to zelo visok kup knjig, za katere sem nekako morala najti prostor v moji že tako natrpani knjižni omari, sem za zelo dolgo zaključila knjižne nakupe. Tega sklepa se bom res probala držati. Če ga bom prelomila, boste izvedeli.

Katero knjigo ste si kot zadnjo kupili in kje?
Pina

3 komentarji:

  1. Uau, si pa veliko kupila :) Moja zadnja knjiga je od Luca Caioli, biografija o Neymarju, iz Felixa :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako lepo da ti sestra kupi knige za rojstni dan :D Si katero od knjig že začela brati? Moja zadnja knjiga je knjiga za fax, kupila pa sem jo kar na Bookdepository :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prebrala sem že Weird Things Customers Say in Bookshops ter se zelo nasmejala. Včeraj sem pa dokončala Čarobno črevesje, ki mi je dala misliti. Sedaj jo bom probala dati za prebrati še vsem v mojem družinskem krogu :)

      Izbriši