Poišči buklo

sreda, 16. december 2015

Book Haul #6: November 2015

Čeprav mi branje v zadnjem ne gre najbolje od od rok, mi še vedno preostane brskanje med knjigami in posledično kakšna dobi tudi novi dom.


Verjetno je vsem že dobro poznana Lidlova knjiga zbranih receptov Tomaž vs. Mate. S svojo fizično kvaliteto, lepimi fotografijami in konceptom me je prav presenetila.

Ko brskam po spletni strani Book Depository imam v mislih peščico knjig, ki me zanimajo. Tokrat sem se končno sprijaznila z ceno in kupila Sago vol. 2 Briana K. Vaughana in Fione Staples. Poleti sem prebrala knjigo The Martian (Marsovec) Andya Weira. Svojo najljubšo knjig tega leta preprosto moram imeti v knjižni omari, zato se tokat s klikom pristala v moji košarici. Knjiga Domestique Charlya Wegeliusa govori o karieri profesionalnega kolesarja, ki je celotno kariero kolesarila za uspehe drugih. Knjiga je sicer za mojega očeta, a jo bom z veseljem prebrala tudi sama.

S sestro sva se nekaj dni pred mojim rojstnim dnevom sprehajali po Mladinski knjigi ter brskali predvsem med znižanimi knjigami. Naleteli sva na Bon appetit Desserts Barbare Fairchild. Ob pogledu na to knjigo in zelo nizko ceno, so se mi oči zasvetile. Knjiga je res debela, polna receptov, z le malo fotografijami. Všeč mi je da lahko preberem nekaj o tehniki ter izvem nasvete in trike. Seveda se bo najtežje odločiti, katero slastno slaščico pripraviti. Hvala za darilo sestra.

Sprehodila sem se čez Slovenski knjižni sejem, pograbila priložnost in kupila tretji del sage Pesem ledu in ognja: Vihar mečev Georga R. R. Martina. Knjigo sem si v trdi vezavi že večkrat sposodila v knjižnici, a sem jo vedno le začela brati. Vem, da lahko eno nadaljevanje berem po več mesecev, zato sem si kupila svoj izvod, da mi ne bo potrebo skrbeti zaradi zamudnine.

Navdušenci Harrya Potterja morda veste, da je letos izšel nova različica Kamna modrosti z ilustracijami Jima Kaya. Tako bo sedaj vsako lepo izšlo novo ilustrirano nadaljevanje. Knjiga je enostavno prekrasna, a cena je brez dvoma visoka. Tako sem pograbila priložnost, ko je bila cena na Book Depository znižana za skoraj 50% in jo kupila. Ravno včeraj je prinesel poštar in še enkrat sem se kot pred leti lahko razveselila Harrya Potterja.






Omenila bi še novi album Carrie Underwood Storyteller, ki je vsekakor trenutno moj najljubši album. Album imam na „repeat“, ob zgodbah ki jih tokrat pripoveduje Carrie plešem, se zamislim in prepevam.

Kateri album ali ustvarjalec je trenutno vaš najljubši?

V mesecu decembru ponovno berem trilogijo Njegova temna tvar Philipa Pullmana. Ob 20 obletnici izdaje prve knjige Severni sij, sem se pridružila Jen in Holly ter njunemu „read-along“. Z #JenandHollyHDM se nam lahko na twitterju pridruži še kdo. Jaz po dolgem času uživam v knjigi in obujam stare spomine.

Prijetno branje (in poslušanje), Pina.